Casal d’Estiu 2018 (del 25 de Juny al 13 de Juliol)S’apropa l’estiu i les vacances dels més menuts… i el casal d’estiu de La Mandarina de Newton!

Aquest any La Mandarina de Newton obre de nou la seva proposta de Casal d’Estiu, del 25 de Juny al 13 de Juliol.

Seran 3 setmanes temàtiques (‘Som el que mengem’, ‘Estem connectats’ i ‘Un univers de partícules’) durant les quals explorarem conceptes de ciència i tecnologia combinats amb les arts de la dansa, el teatre o el cinema.

En cadascuna de les setmanes treballarem en un projecte comú que culminarà en una mostra a les famílies l’últim dia de cada setmana.  A continuació podràs gaudir del programa complet:


Biologia, química, física, programació, scratch, makey makey, dansa, teatre, cinema… seran alguns dels ingredients per a cadascuna de les setmanes del nostre casal!

Recorda que per a garantir que els vostres fill@s gaudeixin al màxim d’aquestes tres setmanes, les activitats es realitzaran amb un grup reduït de 10 a 12 participants.


Informació Pràctica:

Quan: de dilluns a divendres, 3 setmanes independents del 25 de Juny al 13 de Juliol

Horari: de 10:00h a 17:00h (disponible servei d’acollida matinal de 9h a 10h)

Per a Qui: Nens i nenes a partir dels 6 anys

Preu*/nen@:
220€ / 1 setmana
415€ / 2 setmanes
600€ / 3 setmanes
(*Si portes un amic o familiar gaudeixes d’un 5% de descompte!)


<<<< Inscripcions obertes!! >>>>3r Trimestre de tallers a l’Espai Mandarina


3r trimestre de tallers a l’Espai Mandarina! Ciència, tecnologia i cinema del 9 d’abril al 21 de juny de 2018.
 • Dilluns científics: Laboratori de barri: explorem conceptes de biologia, química, física… tot realitzant hipòtesis, experiments i anàlisis. De 17:30 a 19h al c/Ros d’Olano 12 – 140€/trimestre
 
 • Dimarts tecnològics: Tecnologia creativa: ideem, dissenyem i construïm projectes propis. Fem servir Scratch i Makey Makey. De 17:30 a 19h al c/Ros d’Olano 12 – 140€/trimestre (hem abaixat preus!!)
 
 • Dijous cinematogràfics: Llum, càmera, acció! Entenem tot el procés darrera de la ficció! De 17:30 a 19h al c/Ros d’Olano 12 – 140€/trimestre (en col·laboració amb Kineina)


Més informació: espai@lamandarinadenewton.com

Inscripcions aquí

Casal de setmana Santa 2018!

La setmana Santa està a punt d’arribar i, amb ella, les vacances…. i el casal de La Mandarina de Newton!Aquest any, La Mandarina de Newton ofereix un casal per Setmana Santa de ciència i tecnologia.

Seran 4 dies temàtics (‘Matins d’investigació’) en els quals viatjarem en el temps per explorar els grans descobriments científics. Treballarem junts en un projecte comú que ensenyarem en una mostra oberta a les famílies l’últim dia de casal.

Biologia, química, física, programació, scratch, makey makey… Seran alguns dels ingredients del dia a dia del nostre casal!

Recordeu que, per assegurar-vos que els vostres fills aprofitin aquests quatre dies, les activitats es realitzaran amb un petit grup de 10 a 12 nens.

Informació pràctica:

Quan: del 26 al 29 de març
Horari: de 9h a 13:30h
Per a qui: infants a partir dels 7 anys
Preu*/infant:
130€ / 4 dies

(*descomptes disponibles)

<<<< Inscripcions obertes!! >>>>

Fem 8 anys!

Tal dia com avui va néixer Isaac Newton, un científic conegut pels principis on desvetlla les lleis universals de la mecànica. I gairebé quatre segles després, avui ja fa 8 anys, va néixer La Mandarina de Newton, una empresa que posa en valor la hibridació de diferents tipus de dominis de coneixement, dels seus conceptes, llenguatges i pràctiques.

Aquests 8 anys La Mandarina de Newton ha treballat la ciència, la tecnologia i l’audiovisual per al món cultural, educatiu i de transferència, fent sinergies amb entitats i professionals de diferents àmbits, sempre mantenint com a essència el treball acurat, proper i rigorós.

Durant aquest llarg camí hem après, compartit i ensenyat. Ara ens espera un altre any d’experiències i projectes que afrontem amb moltíssimes ganes. Per molts anys de Mandarina!

Tot el que hem fet al 2017!

Arriba el Nadal i amb això fem la vista enrere i valorem el 2017, aquest any hem participat en més de 30 projectes. Han estat 12 mesos en els que l’agenda treia fum, el telèfon no parava de sonar i el correu electrònic anava a tot gas. Un any ple de projectes i experiències que ens han portat a conèixer molta gent, aprendre i donar el millor de nosaltres mateixes.

Ha estat un 2017 intens, molt intens, en què hem iniciat, tancat i continuat projectes.

Esperem, durant aquest nou any, poder treballar, compartir i viure moltes més propostes junts. Us deixem aquí un breu resum de cadascuna de les aventures en les quals ens hem embarcat enguany. No sense abans desitjar-vos bones festes!

Per iniciar el nostre top 30 particular, comencem amb un projecte de llarga durada, Exploradors i Inventores a l’escola Costa i Llobera i a l’escola Tàber, on els alumnes a l’espai de migdia exploren el món de la ciència amb experiments pràctics que assenten els coneixements apresos a l’aula. Aquest curs és el 7è any que portem el projecte al centre Costa i Llobera. Durant el 2017/2018 també hem fet extraescolars de ciència, tecnologia creativa amb makey makey i audiovisuals a l’Espai Mandarina i a l’escola Tàber. Amb la que a més estem col·laborant en temes d’assessorament amb dinàmiques.

Durant aquest curs també hem continuat fent classes de Design Thinking a ESDAP i Elisava, dues universitats que imparteixen el Grau en Disseny.

Al març vam realitzar una sèrie de tallers científics per nens amb altes capacitats al Centre Cívic Sant Andreu. I durant l’estiu vam fer tallers en anglès per a British Summer i casals a l’Espai Mandarina on els nens i les nenes van moure’s al ritme de les matemàtiques la primera setmana amb dansa i matemàtiques, van actuar per la terra durant la segona setmana, descobrint el teatre i el medi i van viatjar per l’univers a la tercera setmana tot aprenent sobre astronomia i vídeo.

Aquest desembre hem realitzat xerrades sobre “Tendències de la comunicació científica” per RMIT (Universitat de Melbourne). I durant aquest mateix mes vam iniciar la darrera fase de Es X Ciencia, un projecte de ciència, clown i educació que ha arribat a diferents escoles tant a nivell nacional com internacional.

Enguany hem participat també amb la creació i dinamització dels tallers per la Fundació Aquae que acompanyen les conferències d’Aquae TalentHub. Aquest projecte durant els darrers mesos ens ha portat a Alacant, Elche, Múrcia, Málaga i Santiago de Compostela.

Una experiència paral·lela hem tingut amb EduHack, un projecte de co-creació a gran escala que connecta, inspira i capacita a docents a identificar i dissenyar experiències innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar integrant l’ús de la tecnologia digital. Aquí des de La Mandarina de Newton hem dissenyat la jornada d’inici, els materials, la web i dinamitzat l’activitat.

De la mateixa manera vam portar la gestió i vam esdevenir jurat del concurs Explica’m la Ciència, un concurs de notícies de ciència realitzat per Obra Social “La Caixa” i destinat a joves de 2n cicle de l’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius. També hem donat xerrades motivadores als joves per triar el seu camí dins de programes com Futur Variable o STEM CosmoCaixa, una trobada d’estudiants amb experts referents de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, en la que es presenten experiències professionals i projectes, i es dóna orientació sobre la professionalització de futur als joves. També hem dut a terme un projecte per a BiblioLab, Narratives Digitals, que consisteix en una sèrie de tallers on els joves troben un espai per aprendre i explicar conceptes científics, de manera audiovisual, a través de l’estop motion.

Hem col·laborat també amb la Comunitat d’Aprenentatge Patrimoni i Escola i amb el FICMA formant part dels tallers al Festival de Cine de Medi Ambient. Així com amb el Parc de Recerca de la UAB on hem participat en dos projectes, en primer lloc, el cotxe autònom i en segon lloc amb el sector làctic, aportant tècniques i dinàmiques de Design Thinking per millorar aquest àmbit del sector.

Enguany ens vau poder veure al programa Verd Primera de Betevé on la Irene Lapuente portava una secció de ciència explicant el perquè de coses quotidianes com: per què no cauen les bicicletes? o què és una supernova?

Hem col·laborat fent l’assessorament científic a l’Agrupació Señor Serrano per a la seva peça artística Birdie, que aquest any ha guanyat un premi Butaca a les noves dramatúrgies. Un altre projecte artístic en el qual hem participat durant l’any és l’assessorament a l’artista Sebastán García Ferro en la seva nova peça Deadline.

A més hem dissenyat la web i vídeos de Enginyeria UAB i la web de SEAT Autonomous Challenge i el vídeo de AEINNova. I hem col·laborat amb l’Ateneu de Fabricació de la fàbrica del Sol en un taller de llum i colors.

Alhora, aquest octubre vam posat punt final, després de tres anys a Immersos a les Dades, un projecte en el qual portàvem la visita a l’exposició i la dinamització de tallers per a tot tipus de públic i que ens ha fet recórrer:

 • Mataró (Sala d’exposicions Can Palauet)
 • Badalona (CC El Carme)
 • Vilanova i la Geltrú (CAC La Sala)
 • Cornellà de Llobregat (Espai d’Art Moritz)
 • Caldes de Montbui (Theralia. Museu de Clades de Montbui)
 • Rubí (EL Celler)
 • Terrassa (Sala Muncunill)
 • Igualada (Museu de la pel d’Igualada i Comarcal d’Anoia)
 • Sant Cugat del Vallès (Museu d’Art Sabadell)
 • Manresa (CC el Casino)

També vam estar presents a la Festa de la Ciència amb tallers, dinàmiques per repensar la festa del 2018 i desvetllar la ciència darrera de l’espectacle Katastrophe de l’Agrupación Señor Serrano.

I a la segona entrega de premis de Cultura Innovadora CCCB, podeu consultar-ho a http://www.cccb.org/ca/marc/fitxa/canvi-climatic/224133. Al mateix Centre darrerament s’ha inaugurat l’exposició Després de la Fi del Món, on la Mandarina de Newton ha dissenyat activitats educatives.

Entre els nostres projectes d’aquest darrer any s’inclouen també xerrades dins del marc de Wild Portrait, en línia amb l’exposició de l’Espai Mandarina.

Aquest any 2017 ha estat un any, com dèiem, de projectes, experiències i canvis en el que també ens hem mudat de local, ara podeu trobar-nos al carrer Ros de Olano, 12 al barri de Gràcia.

Esperem que el 2018 sigui tan bo o millor que aquest ja acabat 2017.

L’equip de La Mandarina de Newton us desitja unes bones festes i un feliç any ple de projectes i aventures.