La Mandarina de Newton a Aquae Talent Hub

 

La Mandarina de Newton participa a Aquae Talent Hub, una plataforma d’impuls a les noves idees, un espai on compartir coneixement i potenciar el talent.

Durant el darrer any La Mandarina de Newton ha participat en un projecte d’innovació impulsat per la fundació Aquae. Es tracta de Talent HUb, una sèrie de jornades distribuïdes per diferents ciutats del territori espanyol i dirigides a persones amb interés per aprendre sobre innovació, compartir els seus coneixements i ampliar la seva xarxa de contactes. Aquestes jornades consten de dues parts, una master class dirigida per experts com son: Cecilia Tham, impulsora del moviment maker a Barcelona, Ana Sáenz de Miera, co directora d’Ashoka Europa, Valerie Miles, editora de la revista Granta en espanyol i Santiago Roncagliolo, escriptor compromès amb el desenvolupament de l’Amazonía. I un taller dirigit per Irene Lapuente, fundadora de La Mandarina de Newton i experta en Design Thinking i mètode creatiu.

Als tallers es fan servir eines de Design Thinking que ajuden a posar en pràctica solucions innovadores amb el propòsit de satisfer les necessitats de les persones. Aquae Talent Hub durant el 2017 s’ha celebrat a Alacant, Elche, Múrcia, Málaga i Santiago de Compostela portant a aquestes ciutats la innovació d’acord amb quatre eixos temàtics:

  • Innovació social, on se cerquen noves solucions per a nous reptes socials.
  • Innovació cultural, què respon a com fomentar la creativitat i l’expressió artística a l’era digital.
  • Innovació solidària, encarregada dels camps de la salut, nutrició, aigua, educació, emergències…
  • Innovació col·lectiva, on es busca el coneixement obert, compartir, reciclar i pensar en un món sostenible.

Aquests reptes globals són una oportunitat de buscar i trobar respostes, de crear nous projectes en els quals debatre i intercanviar idees, projectes i experiències per visibilitzar el talent.

Imatges de Fundació Aquae

Leave a comment