La Mandarina de Newton és una empresa cultural enfocada en la ciència i la tecnologia

El nostre esperit curiós, innovador i inconformista ens ha dut a explorar territoris tangents a la ciència, com l’art, el disseny o el llenguatge audiovisual. La nostra feina explora el mètode científic, el pensament de disseny i els processos creatius. Som sastres culturals, dissenyem projectes a mida per a cada circumstància. La recerca, la ideació, la producció i execució de projectes i la formació formen part del nostre fer. Comptem amb una llarga trajectòria i arribem a públics diversos en mida i complexitat. La cultura, l’educació i la transferència científico-tecnològica configuren el nostre armari.

Tenim un espai físic al barri de Gràcia, Barcelona, on investiguem noves tendències d’aprenentatge i compartim debats i diàlegs contemporanis. El nostre objectiu és fer créixer els sabers de la frontera, entre costures, per comprendre millor els reptes que ens plantejarà el futur.

Irene Lapuente

Fundadora i directora de la Mandarina de Newton des del 2010.

Abans de crear la seva pròpia empresa, va acumular gairebé deu anys d’experiència en educació, museus, desenvolupament d’estratègies de comunicació científica i gestió de projectes. Va ocupar càrrecs com el de Cap de Comunicació de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) i del Departament de Llenguatges i Sistemes (LSI) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Anteriorment, va ser membre del Departament d’Educació de CosmoCaixa Barcelona i també va treballar com a professora d’ensenyament secundari.

Al llarg de la seva carrera ha dissenyat processos de co-creació en cultura, art, ciència i educació. També ha organitzat i facilitat tallers per a promoure el metadisseny en el sector cultural. El seu interès principal rau en la intersecció de les formes d’aprenentatge. És especialista a promoure projectes que potenciïn i creuin el mètode científic, el pensament de disseny i els processos creatius.

Es va graduar en Física per la Universitat de Barcelona (UB). Disposa d’un Diploma de Postgrau en Comunicació de la Ciència (UPF), un Diploma de Postgrau en Creació de Documentals Científics (UPF) i un Diploma en Aptituds Pedagògiques (UPC). Ha estat involucrada amb la dansa des d’una edat molt primerenca, sent titulada per la Royal Academy of Dance de Londres. És doncs, a partir d’aquesta trajectòria com a física, comunicadora i ballarina, així com gràcies a la seva il·lusió per aprendre cada dia, d’on emergeixen els motors i interessos de la seva feina i de la seva pròpia empresa.

Dídac Roger

Coordinador de comunicació i audiovisuals de la Mandarina de Newton.

És realitzador i educador audiovisual. Ha enfocat la seva trajectòria en la creació de documentals i audiovisuals divulgatius, culturals i educatius; així com en la formació, realitzant tallers de producció audiovisual i treballant en projectes d’aprenentatge i servei.

És llicenciat en Comunicació Audiovisual (UAB) i fundador i director de la productora Kineina Audiovisuals. Una de les seves grans vocacions és el documental: amb Buscando el sabor Mediterráneo va obtenir el premi al millor documental europeu sobre Dieta Mediterrània en el marc del projecte SlowMed.

Marta Delclòs

Marta Delclòs

Coordinadora de l’àrea educativa de la Mandarina de Newton des del 2013.

Abans de sumar-se a l’equip de la Mandarina de Newton va treballar en projectes de sensibilització ambiental i d’educació en el lleure. És una persona compromesa amb l’entorn i combina la seva passió pel medi i per l’aprenentatge.

Va estudiar Ciències Ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Més tard, va fer el Màster en Gestió i Restauració del Medi Natural a la Universitat de Barcelona (UB) i actualment és estudiant del Grau de Mestre d’Educació Primària (UB).

Irene Duran

Irene Duran

Àrea educativa i àrea de comunicació de la Mandarina de Newton des del 2019.

Abans d’incorporar-se a l’equip de la Mandarina de Newton va treballar en diverses iniciatives educatives i makers.

Va estudiar Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i compta amb un màster en Anàlisi Forense (UPV/EHU). També ha cursat el Grau Superior en Il·lustració a EASD Pau Gargallo.

L'ESPAI MANDARINA

La Mandarina de Newton amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) | Catalunya | 2012-actualitat


Com apropar la cultura científic-tecnològica a la ciutadania, tot explorant nous models híbrids de transmissió de la cultura?

Programa d’activitats a l’espai Mandarina incloent una línia de reflexió i recerca interna, l’Acadèmia Mandarina.

A l’Espai Mandarina oferim activitats i tallers per a totes les edats: per a infants, joves, adults, famílies o professionals. La nostra programació inclou: tallers trimestrals, activitats puntuals, intensius, casals de Setmana Santa i d’estiu, exposicions i monogràfics vinculats a aquestes i espais de debat i reflexió per a professionals.

Fomentem la creativitat, la innovació, la participació, el pensament crític i el treball en equip. Dissenyem i prototipem experiències d’aprenentatge transdisciplinàries, cinestèsiques i basades en la filosofia DIY, amb la finalitat de transformar i millorar l’aprenentatge. El programa és variat i estem constantment dissenyant i oferint noves i interessants activitats en les quals barregem diferents disciplines, com ara la ciència, la tecnologia, les arts, el llenguatge audiovisual, el disseny i la seva filosofia, la història, l’ètica, etc. Per a nosaltres és un espai de proves i experimentació per explorar les noves tendències en l’aprenentatge, la divulgació i la comunicació de la ciència i la tecnologia.

Tallers trimestrals, tallers familiars, casals de Setmana Santa, casals d’estiu, exposicions, xerrades, debats i l’acadèmia Mandarina.

Experimentació, programació, construcció, hands on, DIY, aprenentatge per projectes, exposicions, xerrades, debats, comunitat d’aprenentatge.

 

Newsletter

Vols rebre la nostra newsletter?