CULTURNAUTES

del 29 de juny al 31 de juliol de 2015


1130x450_banner_mandarina

**INSCRIPCIONS TANCADES**


QUÈ ÉS CULTURNAUTES?


Porta el teu fill de viatge per la galàxia de la cultura contemporània!

Aprendrà a narrar històries amb imatges, reinventarà la ciutat a través del teatre, realitzarà un curtmetratge experimental per homenatjar Alícia al país de les meravelles, construirà la casa on vol viure i augmentarà les teves capacitats humanes a partir de les noves investigacions de recerca tecnològica i cièntífica.

Els exploradors es reuniran en diferents equips per grups d’edat: de 6 a 10 anys i de 11 a 14 anys.

El Casal treballa les línies desenvolupades en les exposicions i els programes del CCCB al llarg del 2015 a través de tallers en combinació amb altres activitats lúdiques que tindran lloc a diferents espais del CCCB i en contacte amb els equips de professionals que porten a terme les programacions.

Volem oferir un laboratori de creació amb una gran dosi d’experimentació i nous formats. Cultura amb gran dosi de tecnologia que ens ajuda a comprendre el nostre present.COM ES FARÀ?


Culturnautes es composa de cinc setmanes, cinc propostes amb un centre d’interès independent però complementari amb la resta. Tots ells són una proposta conjunta del CCCB amb els col·lectius GR, composat per un artista visual i un il·lustrador, A Home in Progress Film, vinculats al món de l’animació, La Mandarina de Newton, que desenvolupen projectes de divulgació científica, El globus vermell, un col·lectiu que té per objectiu formar una ciutadania crítica i exigent envers l’entorn construït i membres del Teatro de los Sentidos.

Les inscripcions es fan per setmanes.CALENDARI DEL CASAL


1a setmana – Del 29 de juny al 3 de juliol de 2015 ** INSCRIPCIONS TANCADES **

Narrar històries amb imatges.
Tallers de creació artística i literatura, amb el col·lectiu GR (l’artista Gonzalo Elvira i l’il·lustrador Rafa Castañer).

A partir de l’exposició Les variacions Sebald, dos artistes acompanyen el procés de creació d’un llibre d’artista, un mapa dels nostres trajectes vitals, un arxiu del futur. Mesclarem allò real amb allò imaginari. Proposem un joc a la manera de Sebald a partir de documents i imatges trobades crearem històries i jugarem a fer ficció. Cada participant crearà la seva pròpia narració i, entre tots, una de col•lectiva.

Al final d’aquesta setmana podrem visitar una exposició de les obres creades pels infants i joves culturnautes. Amb la col·laboració de l’equip de Conservació del CCCB que ajudarà a mostrar el procés d’exposar una obra d’art en una sala d’exposicions.


2a setmana – Del 6 al 10 de juliol de 2015. ** PLACES EXHAURIDES **

Desvetllar la ciutat.
Tallers de teatre sensorial, amb membres del Teatro de los Sentidos (Patrizia Menichelli, Nelson Jara i Eva Pérez).

Aquests tallers treballaran amb els llenguatges sensorials, la creació teatral i la nostra relació amb el món, la ciutat i l’entorn a través del cos. Detectarem quins són els fluxes entre l’espai públic i l’espai privat. Cos i ciutat és un projecte educatiu amb infants i joves per viure l’estructura invisible de la ciutat, allò que la relaciona directament amb cadascú de nosaltres, per poder reinventar-la des de nosaltres mateixos. Al final d’aquesta setmana els infants i joves culturnautes faran una representació teatral en un espai escènic preparat per ells. Amb la col·laboració de l’equip de Producció del CCCB responsable de l’àmbit tècnic, il•luminació, electricitat, mobiliari i “backstage” dels artistes.


3a setmana – Del 13 al 17 de juliol de 2015. ** PLACES EXHAURIDES **

Alícia XCèntrica.
Tallers de cinema experimental, música i literatura, amb el col·lectiu A Home in Progress Film (Laura Ginés, Pepon Meneses i Rafa Castañer).

Amb aquest taller els nens i nenes podran crear una pel·lícula d’animació utilitzant tecnologia al seu abast. S’inspiraran en altres formes de fer cinema de l’arxiu XCèntric, crearan un guió i començaran a filmar escenes directament. Crearan la banda musical fabricant els seus propis instruments amb material reciclat. Al final tindran una pel•lícula feta per ells mateixos que podran posar a l’abast dels pares penjant-la a la web del Centre. En motiu del 150 aniversari de l’Alícia al País de les meravelles, les pel·lícules seran un homenatge a aquest film.

Al final d’aquesta setmana els infants i joves culturnautes faran una estrena de la pel·lícula, amb roda de premsa inclosa. Amb la col·laboració de l’equip de Premsa i Web del CCCB.


4a setmana – Del 20 al 24 de juliol de 2015.

La casa on vull viure.
Tallers d’arquitectura, amb el col·lectiu El globus vermell.

A partir de l’exposició que podem visitar al CCCB, PIS(O) PILOT(O). Medellín – Barcelona i d’un procés dinàmic i participatiu que parteix de les investigacions i experiències que mostra l’exposició, construirem un habitatge accessible i per a diverses unitats de convivència, amb consciència ambiental i que connecti amb la ciutat on vivim.


5a setmana – Del 27 al 31 de juliol de 2015.

El futur de la nostra espècie.
Tallers de ciència, tecnologia i art, amb el col·lectiu La Mandarina de Newton.

Podríem construir una màquina intel·ligent? Com evolucionarà la nostra interacció amb els robots? Haurem de modificar la nostra biosfera per sobreviure al canvi climàtic? Un equip d’educadors en robòtica i realitat virtual conduiran aquests tallers a partir dels temes que plantejarà l’exposició que el CCCB preparar per la propera tardor, Més Humans. El futur de la nostra espècie.HORARIS I PREUS* DEL CASAL


Modalitat Horari Preu / setmana
matí de 9 a 13 h 64€
matí i dinar de 9 a 15 h 114€
tot el dia de 9 a 17 h 130€
matí i tarda de 9 a 13 h i de 15h a 17 h 83€
servei d’acollida matinal de 8 a 9 h 18€


*Descomptes:
 • 1er fill: quota normal
 • 2on fill: 5% descompte
 • 3er fill i següents: 10% descompte
 • El personal del CCCB i els Amics del CCCB també tindràn un 5 % de descompte en el primer fill.


INSCRIPCIONS


Inscripcions del 18 d’abril al 15 de juny.

**INSCRIPCIONS TANCADES**Com podeu fer la inscripció?

 • Per Internet: omplint el formulari online, disponible aquí.
 • Per telèfon: 936.673.774 (de dilluns a divendres, de 16h a 20h).
 • Presencialment:
  a) A La Mandarina de Newton – Montseny 12, 08012, Barcelona: de dilluns a divendres, de 16h a 20h (excepte els dies 27 d’abril i el 18 de maig que es farà al CCCB).
  b) Al CCCB – Montalegre, 5, 08001 Barcelona: el 27 d’abril i el 18 de maig, de 16h a 20h.


En tots els casos és imprescindible que ens porteu* la següent documentació: 
 • Fotocòpia de la targeta de la Seguretat Social del Participant.
 • Fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor/a legal.
 • Fotocòpia del carnet de vacunes del Participant.
 • Autoritzacions amb les vostres dades i signades: Autorització 1+2 i Autorització 3
  Cal que imprimiu l’arxiu, l’ompliu i ens el porteu juntament amb la resta de documentació.
 • Comprovant d’ingrés bancari al correu electrònic: espai@lamandarinadenewton.com

  * La documentació la podeu presentar a:
  a) L’Espai Mandarina, al carrer Montseny 12, Barcelona (al costat del metro L3 Fontana)
  b) Els dies 27 d’abril i 18 de maig de 16h a 20h a la recepció del CCCB (carrer Montalegre 5, Barcelona)
 

Per a més informació podeu enviar un correu a: espai@lamandarinadenewton.com

Podeu demanar més informació sobre la beca de la Campanya de Vacances.

<<Reunió informativa per a les famílies: 12 de maig a les 18:00h a l’aula 2 del CCCB.>>Culturnautes és una activitat del CCCB i La Mandarina de Newton amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Col·labora: Obra Social “la Caixa”.

logo_mandarina_newsletter

logocccb1

AjuntamentBarcelonaLogo

logo_0003_laCaixa

Comments (5)

Leave a comment