L’art i la ciència són dues maneres de mirar i comprendre que estan íntimament lligades. Durant segles, l’art ha dibuixat la vida i s’ha explicat medicina mitjançant l’art.

En aquesta xerrada emmarcada dins l’exposició ‘La cerca de la línia’, Alfons Zarzoso mostrarà alguns dels objectes que formen part de la col·lecció del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya: escultures, pintures, il·lustracions-pensats o executats amb el fi d’explicar o comunicar ciència, entesos com a part de l’enunciació i comprensió sensorial de l’activitat científica. També s’apuntarà com aquests artefactes ajuden en la construcció d’una evidència científica objectiva, sorgida a partir del concepte d’objecte de ciència artístic.

Alfons Zarzoso és historiador, director del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i president de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica. Des del 2001 ha comissariat nombroses exposicions i treballat en el rescat del patrimoni mèdic a Catalunya. Imparteix classes als màsters d’Història de la Ciència a Barcelona i a València i d’Antropologia
Mèdica a Tarragona. Els últims anys ha centrat la recerca en col·leccions i museus anatòmics a la Barcelona contemporània.

2018-11-29T11:12:19+00:00